Boerenkaas

uit Krimpenerwaard

“Onze koeien lopen 24 uur per dag buiten, zelfs het melken doen we buiten.”

Hallo, ik ben Johan Snoek uit Krimpenerwaard. Op onze boerderij werk ik met mijn vrouw Connie en onze zoon Ruud. Connie maakt de kaas en Ruud en ik verzorgen de koeien.

Voor Passie & Trots maken wij de overjarige boerenkaas, die herken je aan zijn volle eerlijke smaak.

Boerenkaas wordt door de boer op eigen boerderij bereid met dagverse melk van eigen koeien. Boerenkaas is rauwmelkse kaas. Gemaakt van onbewerkte melk in haar puurste vorm. Daardoor zitten alle smaakeigenschappen van de melk in de kaas. Boerenkaas heeft daarom een hele volle en krachtige smaak.

Johan is één van de zelfkazers voor Passie & Trots. Omdat elke boerenkaas zijn eigen karakteristieke smaak heeft, hebben we voor elke smaakvariant een aparte kaasmaker geselecteerd.

Smaakvarianten:
Kaasboerderij van der Bas uit Nieuwerbrug
– Jong belegen, belegen en extra belegen boerenkaas

Kaasboerderij Mooren uit Hoogmade
– Oude boerenkaas

Kaasboerderij Snoek uit Bergambacht
– Overjarige boerenkaas

Kaasboerderij Kuiper uit Giessenburg
– 25+ boerenkaas

Kaasboerderij Heemskerk–Lamboo uit Oud Ade
– 30+ boerenkaas

Kaasboerderij Vendrig-de Wit uit Montfoort
– Boeren gatenkaas

Kaasboerderij de Vlag uit Giessenburg
– Boerderijkaas brandnetel en fenegriek

Ingrediënten boerenkaas