Vrije uitloop eieren

uit Veulen

“Hallo, ik ben David Janssen uit Veulen”

Mijn vader vestigde zich in 1957 op boerderij De Haam in Veulen. Dit was toen al een prachtboerderij met koeien, varkens, kippen en tuinbouw. Tegenwoordig runnen mijn broer en ik het familiebedrijf. En hier zorgen we goed voor mens, dier én milieu.

Beter Leven
Mijn eieren dragen als eerste vrije-uitloopeieren de maximale 3 sterren Beter Leven waardering van de Dierenbescherming. Ik heb mijn kippenverblijf namelijk helemaal afgestemd op het natuurlijke gedrag van de kip. Naast het uitgestrekte buitenverblijf hebben mijn kippen ook toegang tot een grote overdekte uitloop. Deze is lichtdoorlatend en aangekleed met bomen en speeltjes. Zo kunnen mijn kippen ook binnen nog behoorlijk natuurlijk leven. De kippen nemen daar regelmatig een zandbad en poetsen hun verenkleed op. Ik strooi stro, graan en maagkiezeltjes in de stal waar de kippen van kunnen pikken. De dames mogen iedere ochtend vanaf 10 uur naar buiten, tot ze op stok gaan. In de weiden rond de boerderij scharrelen de kippen lekker tussen de schapen door. Een mooi gezicht! 3x per dag ga ik bij mijn kippen kijken en 1x per dag rapen we de eitjes.

Weten wat de 3 sterren voor de kippen van David betekenen? Kijk op: www.beterleven.dierenbescherming.nl.

 

Milieubewust
Naast dierenwelzijn besteed ik ook aandacht aan het milieu en dan in het bijzonder aan het veevoer. Mijn kippen eten alleen lokaal geteeld voer uit Europa en binnenkort komt een groot gedeelte zelfs uit Nederland. En dat is bijzonder vriendelijk. Want wist je dat voor het verbouwen van Nederlands veevoer in Zuid-Amerika oerwoud wordt gekapt, en inheemse boeren van hun land worden verdreven? Lokaal geteelde gewassen zijn dus goed voor de Europese en Zuid-Amerikaanse boeren én voor het milieu. Daarom ondersteunt Milieudefensie mijn overstap naar 100% lokaal veevoer.

Meer weten? Kijk dan op www.veevoer.milieudefensie.nl.

Zorgboerderij
Mijn boerderij biedt dagverzorging aan ouderen met een beperking. Deze mensen helpen mij bij het rapen en verpakken van de eieren. Ik organiseer ook regelmatig een opendag en geeft rondleidingen aan scholen. Ik vind het mooi om het reilen en zeilen van de boerderij met anderen te delen.

Verkrijgbaar in: 6 stuks verpakking.

Ingrediënten eieren