Koeken

uit Apeldoorn

“Ik geef het deeg alle tijd om zijn perfecte smaak te ontwikkelen.”

Hallo, ik ben Mark Ribbink. De passie voor het bakkersvak heb ik echt van mijn vader. Inmiddels heb ik samen met mijn broer een specialiteiten bakkerij in Apeldoorn waar we de ambachtelijke bakkerskwaliteit in ere houden.

Mijn koeken zijn bereid met 100% Hollandse granen. Het deeg van de koeken laat ik extra lang rijzen om zo de smaak te ontwikkelen en een luchtige textuur te krijgen bij het bakken. De ambacht herken je niet alleen aan het brosse, de koeken moeten ook rustiek openbreken aan de bovenzijde, dit is typisch een eigenschap van mijn koekjes.

De bereiding van mijn koeken duurt ca. 30 uur. De haver koekjes zijn iets brosser dan de andere varianten en de tarwe en spelt koekjes lijken qua graansoort wat op elkaar.
De gierst koekjes zijn gemaakt met gierst vlokken, dit is een knoeperharde graansoort. Het graan maal ik twee keer helemaal fijn en daarna zeef ik het zodat de harde vliesjes eruit zijn.

Smaakvarianten: Tarwe, Gierst, Haver en Spelt koeken.

Verkrijgbaar in: 5 st verpakking.

Ingrediënten koeken