Witte scharreleieren

uit Rijen

“Hallo, ik ben Pieter Smits uit Gilze-Rijen”

Dierenwelzijn staat ook bovenaan de agenda…

… want gezonde, gelukkige dieren leggen lekkere eitjes, daar twijfelt niemand aan. Om de kippen een aangenaam leven te geven krijgt elke kip méér ruimte én een overvloed aan daglicht.

“Ik vind het heerlijk om de stallen in te wandelen en de dieren te zien scharrelen of te zien rusten in één van de bomen, zoals kippen dat van nature doen. Dat toont aan dat ze ontspannen zijn, dat ze zich op hun gemak voelen.”

Van kuiken tot kip.

De opfok van de kuikens tot volwassen legkip, gebeurt op ‘eigen terrein’, geen dierentransport, geen stress.

De voeding van de kippen zelf draagt ook bij tot een beter leven én betere eitjes. Bij Smits krijgen de kippen geen soja te eten, maar levende, eiwitrijke larven. Zo wordt vervuilend transport nog maar eens vermeden en het risico op allerlei besmettingen en ziektes geminimaliseerd.
“Door alles binnen ons eigen terrein te doen, beschermen we ons tegen mogelijke bedreigingen zoals vogelgriep en fipronil en kunnen we de voedselveiligheid van onze eitjes garanderen.” Kippenhouder Pieter.

Rechtstreeks van boerderij

Een ander deel van het productieproces dat volgens Smits om een betere aanpak vroeg, is de verpakking.

In plaats van beroep te moeten doen op pakstations, zoals de meeste pluimveehouders, gaan bij Smits daarentegen, de eitjes via een eigen sorteermachine rechtstreeks in onze Passie & Trots verpakking.

’s Morgens gelegd, 24 uur later in de winkel. Geen weken onderweg, geen stockage.

 

Verkrijgbaar in: 6/10 stuks verpakking.

Ingrediënten eieren

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: energie 585 kJ/ 141 kcal, vet 10 g, waarvan verzadigd vet 3,5 g, koolhydraten 1,2 g, waarvan suikers 0,1 g, voedingsvezels 0 g, eiwit 11 g, zout 0,32 g.